Huis- Tuin- & Keukenpraatjes


Het plan: Elke zaterdag om 11:15 uur een nieuw praatje met een plaatje.

Reacties zijn zeker welkom. Zowel positief als negatief. Reageren kan via het contactformulier.

In zo'n huisje .. Gezellig .. Met elkaar .. Samen
Zaterdag 4 februari 2023

Tien jaar geleden maakte de uil uit Bosrijk met die tekst reclame voor een verblijf in het vakantiepark van de Efteling. Met een imitatie van zijn lijzige stem, is bij mij een zegswijze blijven hangen. “Samen … In een huisje.” En dat is niet toevallig. Wij wonen namelijk vanaf oktober 2013 officieel samen. Waarom in februari dan al deze kreet in dit blog? De afgelopen midweek waren wij erop uit. “Samen … In een huisje”.

Lees meer
Led-lichteffect
Zaterdag 28 januari 2023

Wij hebben best veel spotjes, plafonnieres, hang-, wand- en schemerlampen in huis. En daarin hadden we verschillende soorten lichtbronnen. In de woonkamer bijvoorbeeld staande en hangende lampen met elk tien 20W halogeenlampjes. Al die lampen en lampjes in huis verbruikten heel wat Watt. Dat moest energiezuiniger kunnen. Dus afgelopen november zijn alle lampen in de woonkamer vervangen. Gelijk is de rest van het huis - waar dat kon - ook van ledverlichting voorzien.

Lees meer
Een kaartje. Kleine moeite, groot plezier!
Zaterdag 21 januari 2023

De voorraad verjaardagskaarten moest deze week worden aangevuld naar de 65 stuks die we het komende jaar nodig hebben. Het grootste deel gaat in de oranje brievenbus. Samen met de meeste kerstkaarten worden op die manier zo'n honderd kaarten van ons door een postbode bezorgd. Omdat PostNL de prijs van de postzegel met 5 cent heeft verhoogd, was er even een moment van twijfel.

Lees meer
Met regen komt webdesign
Zaterdag 14 januari 2023

Een week met veel regen. Binnen zitten en van de nood een deugd maken. De nieuwe webdesign-applicatie moest al lange tijd worden ingevuld. Die combinatie was een goede reden om de oude website in een nieuw jasje te steken. En nee lolbroek; ... geen regenjas.

Lees meer
Weer naar normaal
Zaterdag 7 januari 2023

Zo. De eerste week van 2023 zit er weer bijna op. Nog een beetje uitbuiken van de geslaagde feestdagen. Tijd voor het jaarlijkse ritueel met het opruimen van de kerstversiering.

Lees meer

Geen hoogdravende meningen of stellingen.

Gewoon wat huis-, tuin- en keukenpraatjes

en soms een beschouwende blik naar 'buiten' .