Huis- Tuin- & Keukenpraatjes


Het plan: Elke zaterdag om 11:15 uur een nieuw praatje met een plaatje.

Reacties zijn zeker welkom. Zowel positief als negatief. Reageren kan via het contactformulier.

Rijstverslag
Zaterdag 13 mei 2023

Matthias Claudius (1740-1815) gaf ons de uitdrukking “Wie verre reizen doet, kan veel verhalen.” Hij was de Duitse dichter, van het origineel “Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was erzählen.” Wij zijn de afgelopen week niet op reis geweest. Daarom een keukenpraatje met de titel ‘rijstverslag’. Er is een verband.

Lees meer
Digitale nostalgie?
Zaterdag 6 mei 2023

De doorschuifactie van de laptops uit het blog van 22 april is al lang afgerond. Alles werkt naar behoren. Er ging weer een laptop naar de zolder. Daar vond ik wat oudere laptops. Ooit om als reserve te hebben, maar eerlijk gezegd ook uit gemakzucht. “Uit het zicht, dus opgeruimd.”

Lees meer
Naar buiten
Zaterdag 29 april 2023

Volgens degenen die het kunnen weten komt er eindelijk mooi voorjaarsweer. We kunnen weer naar buiten. Om te genieten van de zon of straks juist even in alle rust in de schaduw. We hebben geen grote tuin met allerhande zitjes, maar we hebben voldoende opties om rond ons huis buiten te zijn. We zijn er klaar voor. Laat het mooie weer maar komen.

Lees meer
Het witte goud
Zaterdag 22 april 2023

Als ik het Algemeen Nederlands Woordenboek mag geloven, zijn er meerdere betekenissen voor “het witte goud”. Formeel schijnt de uitdrukking te staan voor “een kostbare (vloei-)stof met een witte of lichte kleur”. Voor mij is het traditionele een aanduiding voor asperges. Momenteel zou "het witte goud" betrekking hebben op het element lithium.  

Lees meer
Terugblik op Pasen
Zaterdag 15 april 2023

Een terugblik op Pasen. Geen uitgebreide evaluatie. Alleen een korte impressie. Vooral over wat er uit de keuken kwam. De gerechten waren niet origineel, maar wel lekker. We hebben genoten van de brunches en diners. Bovenal: We hadden zeer gewenste gasten aan tafel. Daardoor was het extra gezellig. Kortom: We hadden goede en plezierige Paasdagen.

Lees meer
Uitzien naar Pasen
Zaterdag 8 april 2023

Morgen is het Pasen. Ik zie er naar uit. Het feest waarop we de opstanding van Christus vieren. In de media is Pasen ondertussen het feest van het voorjaar. Er is volop aanbod van alles wat volgens de grootgrutters bij Pasen hoort. Het lijkt mij meer het moment dat het voorjaar in de digitale etalages komt. Met allerhande culinaire verleidingen. En ik laat mij verleiden.

Lees meer
Groene aanslag
Zaterdag 1 april 2023

Nee. Er is geen aanslag gepleegd door een milieuorganisatie. De natuur zorgde zelf voor deze aanslag. Op onze patio. Dat is letterlijk en figuurlijk heel natuurlijk. Die patio is onze schaduwplek. Zomers het verlengstuk van onze woon- en eetkamer. We genieten daar – uit de zon – van het warme weer. Zo'n schaduwplek is prettig. Voor ons, maar vooral in het najaar ook voor algen. Groene aanslag dus.

Lees meer

Geen hoogdravende meningen of stellingen.

Gewoon wat huis-, tuin- en keukenpraatjes

en soms een beschouwende blik naar 'buiten' .