Huis- Tuin- & Keukenpraatjes


Het plan: Elke zaterdag om 11:15 uur een nieuw praatje met een plaatje.

Reacties zijn zeker welkom. Zowel positief als negatief. Reageren kan via het contactformulier.

Opfleuren
Zaterdag 25 maart 2023

Afgelopen dinsdag begon het NK-tegelwippen. Je wordt uitgedaagd tegels uit de eigen voor-, achter- of geveltuin te wippen en te vervangen door planten. Op de website staat onder andere "Zo maak je je eigen omgeving een stuk groener, mooier, gezonder en gezelliger. Zo draag je je steentje bij!" Vanmorgen was de stand van de tegelteller: 17.951 gewipte tegels.

Lees meer
Plaatselijke Opschoondag
Zaterdag 18 maart 2023

Vandaag organiseert Nederland Schoon de Landelijke Opschoondag. Nederland Schoon stimuleert het voorkomen en opruimen van zwerfvuil in de buitenruimte. Hier in Ede wordt onder andere zwerfvuil opgeruimd bij het station Ede-Wageningen en in het Veldhuizerbos. Op de site van Nederland Schoon staan projecten voor het hele land.

Lees meer
Voorjaar en Pasen
Zaterdag 11 maart 2023

De afgelopen week had guur weer. Hier is gisteren zelfs sneeuw gevallen. Vanwege de waarneming van de eerste bloeiende forsythia zeggen biologen echter dat het voorjaar al rond 22 februari begonnen is. Astronomen vinden dat het voorjaar pas op 20 maart begint. Die laatste start van het voorjaar bepaald wanneer we Pasen vieren. En daarmee is Pasen al heel lang verweven met het voorjaar.

Lees meer
Een schoon trottoir
Zaterdag 4 maart 2023

Ooit was je verplicht het gemeentelijk trottoir bij je huis schoon, heel en veilig te houden. Nu niet meer. Ik veeg ‘mijn’ stoep dus echt niet elke week. Zwerfvuil ruim ik vrij snel op, maar natuurlijk vuil ligt bij mij wat langer. Bij mijn ouderlijk huis werd wel elke zaterdag de stoep geveegd. Ook vanwege de vele kerkgangers die langs zouden komen. Drie huizen verder stond onze druk bezochte kerk. Voor de zondag moest alles netjes.

Lees meer
Digitale ontwikkelingen
Zaterdag 25 februari 2023

Ik behoor tot de generatie die de digitale ontwikkelingen van het persoonlijk computergebruik zo’n beetje vanaf het begin heeft meegemaakt. Eind 1987 kocht ik via een pc-privéproject mijn eerste thuiscomputer. Ik koos voor de beste in het aanbod. Die met een harde schijf van 20 Mb. En daar was ik trots op. Nu heb ik de beschikking over een digitale opslag die ruim 100.000 keer groter is dan in mijn eerste Tulip-PC.

Lees meer
Managen van verwachtingen
Zaterdag 18 februari 2023

Op 15 maart aanstaande zijn er twee verkiezingen. Voor Provinciale Staten én voor de Waterschappen. Wees gerust, ik ga geen stemadvies geven. Vooral omdat ik vind dat uw keuze uw eigen verantwoordelijkheid is. Dat is democratie. Aan u de keuze of de beloften van de politici en hun partijen gewenst én realistisch zijn.

Lees meer
Blauwe envelop
Zaterdag 11 februari 2023
  • Ik ontvang alles wat ik nodig heb voor het controleren of invullen van de belastingaangifte 2022 digitaal. Ook de brief van de Belastingdienst. Op 30 januari. Toen we in Egmond aan Zee op vakantie waren. Zo makkelijk is dat. Ik ontvang dezelfde brief van de Belastingdienst 9 dagen later nog een keer. In onze brievenbus. In een blauwe envelop. En die envelop irriteert mij onderhand flink.
Lees meer

Geen hoogdravende meningen of stellingen.

Gewoon wat huis-, tuin- en keukenpraatjes

en soms een beschouwende blik naar 'buiten' .