Huis- Tuin- & Keukenpraatjes


Elke zaterdag om 11:15 uur een nieuw praatje met een plaatje.

Reacties zijn zeker welkom. Reageren kan via het contactformulier.

Akkoord
Zaterdag 18 mei 2024

In de nieuwsberichten van deze week stond de vorming van het nieuwe kabinet centraal. Er ligt een rechts akkoord op hoofdlijnen van 26 kantjes en een budgettaire bijlage van 12 pagina’s. Beide documenten zijn te downloaden van de site kabinetsformatie2023.nl.

Lees meer
Volgens plan
Zaterdag 11 mei 2024

“I love it when a plan comes together.” Een bekende uitspraak van Hannibal in de klassieke tv-serie 'The A-Team', die velen uit mijn generatie wekelijks via hun televisie hoorden. “Ik vind het fijn wanneer een plan tot een goed einde wordt gebracht.”

Lees meer
Wateroverlast
Zaterdag 4 mei 2024

Afgelopen donderdag kregen we een hevige regenbui. Weerman Reinier van den Berg beschreef de hagelstenen in het weerbericht als 'zo groot als duiveneieren'. Hoewel ik niet vaak duiveneieren zie, waren de hagelstenen met een diameter van 2 tot 3 centimeter inderdaad aanzienlijk groot. 

Lees meer
Familiegeschiedenis
Zaterdag 27 april 2024

Afgelopen week kwam plotseling een foto van mijn vader in beeld bij het NOS-Achtuurjournaal. Zij zonden een item uit over de aanwezigheid van Joodse gevangenen in kamp Amersfoort. Zelf was mijn vader niet van Joodse afkomst, maar toch was zijn foto herkenbaar in beeld.

Lees meer
Lange Jaap
Zaterdag 20 april 2024

In mijn leeftijdsgroep is Jaap een veel voorkomende roepnaam. Vanwege mijn lengte werd ik regelmatig Lange Jaap genoemd. Vooral wanneer er meer personen met die voornaam in een groep waren. Deze blog gaat echter over een andere Lange Jaap.

Lees meer
Voorjaar in de voortuin
Zaterdag 13 april 2024

Deze keer een kort 'tuinpraatje'. Het is volop lente. De planten hebben genoten van de hogere temperaturen en de recente regenval. Daardoor genieten wij nu van het voorjaar in de voortuin.

Lees meer
Paasmenu
Zaterdag 6 april 2024

Afgelopen weekend vierden we Pasen. Twee feestdagen om in de keuken een mooi menu klaar te maken. Bij Pasen is er immers volop ruimte voor lichte ingrediënten die bij het voorjaar passen.

Lees meer

Geen hoogdravende meningen of stellingen.

Gewoon wat huis-, tuin- en keukenpraatjes

en soms een beschouwende blik naar 'buiten' .


De praatjes met de plaatjes van 2023 zijn gebundeld te vinden in de Archiefkast.