Huis- Tuin- & Keukenpraatjes


Het plan: Elke zaterdag om 11:15 uur een nieuw praatje met een plaatje.

Reacties zijn zeker welkom. Zowel positief als negatief. Reageren kan via het contactformulier.

Thuiskomer
Zaterdag 27 mei 2023

De afgelopen week had ik pech met onze auto. Niets ernstigs, maar wel vervelend en een dure grap. Ik zag een klinker op de weg te laat. Een kapotte velg en een lekke band waren het gevolg. Daardoor zat deze week de thuiskomer onder de auto. En die thuiskomer zorgde bij mij voor een wisselend humeur.

Lees meer
Fotografische terugblik
Zaterdag 20 mei 2023

's Morgen krijg ik op mijn smartphone een selectief kijkje in mijn digitale fotoarchief. Mensen die OneDrive gebruiken kennen dat wel. Per jaar zie je wat er op een bepaalde datum is vastgelegd. Dagelijks scrol ik even door die fotografische terugblik. En regelmatig levert dat een leuke verrassing of herinnering op.

Lees meer
Rijstverslag
Zaterdag 13 mei 2023

Matthias Claudius (1740-1815) gaf ons de uitdrukking “Wie verre reizen doet, kan veel verhalen.” Hij was de Duitse dichter, van het origineel “Wenn jemand eine Reise tut, so kann er was erzählen.” Wij zijn de afgelopen week niet op reis geweest. Daarom een keukenpraatje met de titel ‘rijstverslag’. Er is een verband.

Lees meer
Digitale nostalgie?
Zaterdag 6 mei 2023

De doorschuifactie van de laptops uit het blog van 22 april is al lang afgerond. Alles werkt naar behoren. Er ging weer een laptop naar de zolder. Daar vond ik wat oudere laptops. Ooit om als reserve te hebben, maar eerlijk gezegd ook uit gemakzucht. “Uit het zicht, dus opgeruimd.”

Lees meer
Naar buiten
Zaterdag 29 april 2023

Volgens degenen die het kunnen weten komt er eindelijk mooi voorjaarsweer. We kunnen weer naar buiten. Om te genieten van de zon of straks juist even in alle rust in de schaduw. We hebben geen grote tuin met allerhande zitjes, maar we hebben voldoende opties om rond ons huis buiten te zijn. We zijn er klaar voor. Laat het mooie weer maar komen.

Lees meer
Het witte goud
Zaterdag 22 april 2023

Als ik het Algemeen Nederlands Woordenboek mag geloven, zijn er meerdere betekenissen voor “het witte goud”. Formeel schijnt de uitdrukking te staan voor “een kostbare (vloei-)stof met een witte of lichte kleur”. Voor mij is het traditionele een aanduiding voor asperges. Momenteel zou "het witte goud" betrekking hebben op het element lithium.  

Lees meer
Terugblik op Pasen
Zaterdag 15 april 2023

Een terugblik op Pasen. Geen uitgebreide evaluatie. Alleen een korte impressie. Vooral over wat er uit de keuken kwam. De gerechten waren niet origineel, maar wel lekker. We hebben genoten van de brunches en diners. Bovenal: We hadden zeer gewenste gasten aan tafel. Daardoor was het extra gezellig. Kortom: We hadden goede en plezierige Paasdagen.

Lees meer

Geen hoogdravende meningen of stellingen.

Gewoon wat huis-, tuin- en keukenpraatjes

en soms een beschouwende blik naar 'buiten' .