Huis &Tuin


Welkom op de pagina over onze woning.
Door op onderstaande items te klikken krijgt u meer informatie.


Het huis


We wonen in een mooi, ruim en licht huis dat ontworpen is door Theo Verburg. De Primulalaan is een woonstraatje, waar het rustig is. Parallel is aan de zijkant van het huis een drukkere weg aanwezig. Enerzijds geeft dat wat onrust. Anderzijds is daardoor de woonstraat zeer goed ontsloten. Aan de voorzijde van de woning ligt een ruime speelvoorziening. Daarover meer onder 'De omgeving'.

Het huis bestaat uit drie verdiepingen. Veel mensen denken dat het gaat om een klein appartementencomplexje. Er zijn veel deuren zichtbaar, maar het is echt gewoon één woning. De verwarring is compleet als zowel de voordeur als de zijdeur direct van de straatzijde te zien zijn. Veel mensen zoeken bij onze zijdeur naar een belknopje of een brievenbus.

Op de begane grond een hal, een ruim toilet, een Z-vormige woonruimte met open keuken en een berging. De woonkamer en de berging geven toegang tot de patio*.

Op de eerste verdieping een ruime overloop, een apart toilet, een was-/installatieruimte, de ruime badkamer en de hoofdslaapkamer met een inloopkast. Zowel vanuit de overloop als vanuit de slaapkamer is het dakterras* bereikbaar.

Op de tweede verdieping weer een overloop en drie slaapkamers. Twee daarvan zijn hoofdzakelijk bedoeld als logeerkamers. De derde gebruiken wij momenteel als bibliotheek. Boven de grootste logeerkamer is een ruime vliering. De andere ruimten hebben een hoog plafond. Een langgerekt balkon* is vanuit de overloop bereikbaar.

* Zie informatie onder 'De buitenruimte'.

De buitenruimte

Bij de woning horen vier buitenruimten.Aan de straatzijde is zowel voor als naast de woning een smalle tuin aanwezig. Deze is ingericht met eenvoudig te onderhouden meerjarige planten. Voor het keukenraam (naast de zijdeur) hebben we een terrasje aan de straatzijde. Dit is de zonzijde waar in de middag en avond al vroeg van het voorjaar genoten kan worden.

Achter de L-vormige bebouwing van ons huis is een besloten patio. Deels loopt deze door achter de woning van onze buren (n° 41). Deze buitenruimte is bereikbaar via twee schuifpuien van de woonkamer en de achterdeur van de berging en heeft geen ontsluiting naar een achterpad of iets dergelijks. De patio is vooral in de zomer een uitbreiding van onze woonruimte. Een soort extra woon- annex eetkamer. Daarom houden we graag het vloeroppervlak ruim. De beplanting bestaat hoofdzakelijk uit klimplanten tegen de tuinmuur en een aantal hanging baskets. Midden op de patio staat een waterpartijtje. Op de patio hebben we een kleine buitenberging onder de buitentrap. Die trap leidt naar het dakterras.

Het dakterras op de eerste verdieping is boven de keuken, een deel van de woonkamer en de berging. Ontsluiting via de trap vanuit de patio en via deuren naar de overloop en de hoofdslaapkamer op de eerste verdieping. Op het dakterras hebben we een m²-tuintje met daarin wat kleine stuikjes en borderplantjes. Daarbij ook een klimrek met een passiebloem. In het voorjaar en de zomer hebben we er de nodige eenjarige potplanten staan. Op het dakterras is volop zitruimte.

Aan de straatzijde is boven het dakterras nog een langgerekt balkon. Het heeft veel weg van een brug naar het huis van de buren (n° 37). Er is echter alleen een deur aan onze zijde naar de overloop van de tweede verdieping. Het balkon is in theorie een extra zitruimte om te genieten van de avondzon. In de praktijk zijn daar alleen grote potplanten te vinden.

De omgeving

Ons huis staat aan de Primulalaan in de Bloemenbuurt. Een omgeving waar we elkaar nog groeten en makkelijk een praatje maken. De buurt is voorzien van relatief veel openbaar groen en een schone openbare ruimte. We wonen hier dan ook met veel plezier. Ons deel van de wijk is in het jaar 2000 opgeleverd. De openbare ruimte van het oude deel van de Bloemenbuurt wordt binnenkort gerenoveerd.


Aan de voorzijde van ons huis is een grote open ruimte met speelvoorzieningen. Uiterst links op de foto is nog net het deel voor de jongste kinderen te zien. Wij hebben vooral uitzicht op het grote speelveld voor de al wat oudere jeugd. Hiervan wordt veel gebruik gemaakt. Van ons uit gezien links van de speelvoorzieningen staat buurthuis De Stek. In het buurthuis en op het speelveld zijn regelmatig activiteiten van o.a. FlowerPower. Dit buurtinitiatief is al geruime tijd (vanaf 2013) actief in de Bloemenbuurt en heeft vanaf 2021 een uitvalsbasis gevonden in De Stek.

Voor de dagelijkse boodschappen zijn we met 5 minuten lopen op het Rozenplein. Daar zijn onder andere een supermarkt, een drogisterij, twee slagerijen, een groentewinkel, een bloemisterij, een pizzeria en twee snackbars te vinden. Op 15 minuten loopafstand het Winkelcentrum Bellestein in de wijk Veldhuizen. Dit centrum is ruim voorzien van supermarkten (4 stuks) en diverse overige winkels.

Tussen de Bloemenbuurt en Veldhuizen ligt het ruim opgezette Proosdijpark met een mooie grote vijver. Dit al wat oudere park is in 2018 opnieuw ingericht met hoofdzakelijk natuurlijke vegetatie. Naast het park is de Publieksboerderij De Proosdij te vinden. Park en boerderij (samen ca. 10 hectare) leveren een mooie gelegenheid voor een rustig verblijf en ontspannen wandeling.