Huis- Tuin- & Keukenpraatjes


Elke zaterdag om 11:15 uur een nieuw praatje met een plaatje.

Reacties zijn zeker welkom. Reageren kan via het contactformulier.

Marktplaats

Hoewel ik zeker niet kan concurreren met de deelnemers van "Het Perfecte Plaatje", geniet ik toch enorm van fotografie. Ik had al een tijdje een verlanglijstje voor een spiegelreflexcamera en deze week heb ik de benodigde items van die lijst gekocht. 

Zodra het vakantiegeld op de bankrekeningen staat, word je overspoeld met aanbiedingen. Elk zichzelf respecterend bedrijf presenteert 'deals' die je zogenaamd niet mag missen. Echter, of dit daadwerkelijk de meest voordelige manier is om iets aan te schaffen, is nog maar de vraag.

Veel mensen doen impulsaankopen die uiteindelijk ongebruikt in de kast belanden. Daardoor een volle kast en een lege spaarrekening. Slimme mensen proberen dit om te keren door deze artikelen dan toch maar tweedehands te verkopen.

Een andere groep laat zich door aanbiedingen verleiden om de nieuwste versie van een bestaand product te kopen. Het technisch nog lang niet verouderde model wordt dan weggegooid, of in het beste geval tweedehands verkocht.

Marktplaats is daarom een uitstekend platform. De artikelen die weinig gebruikt zijn, zijn meestal nog in uitstekende staat. Bovendien biedt het platform "kopersbescherming". Je betaalt voorafgaand aan de verzending, maar de verkoper ontvangt het geld pas nadat je het artikel in goede staat hebt ontvangen.

Canon EOS 2000D met toebehoren

Door bij drie verschillende verkopers te kopen, heb ik de gewenste Canon EOS 2000D camera met accessoires voor een lage prijs kunnen aanschaffen. Bovendien kreeg ik van de verkopers nog extra accessoires meegeleverd.

Ik vind het prima als er kleine gebruikssporen zichtbaar zijn. De werking van alle artikelen is uitstekend en daar gaat het immers om. De teller op de camera toont aan dat er nog niet veel foto's mee zijn gemaakt.

De firmware van de camera was nog de originele versie, maar op de Canon-website was al een update beschikbaar. Deze heb ik moeiteloos kunnen installeren. Bovendien waren er handige software voor de laptop en een bedieningsapp voor op mijn telefoon te vinden. Al met al kan deze tweedehands camera nog jaren mee.

Het slot van het liedje is dat ik de door mij gewenste moderne camera met accessoires voor een zeer gunstige prijs heb kunnen kopen. Het is een camera voor gelegenheden, waar je heel bewust die mooie rugzak voor pakt.

Ik zal de camera op mijn telefoon zeker nog blijven gebruiken voor dagelijkse foto's, maar ondertussen ben ik de mogelijkheden van mijn nieuwe camera aan het verkennen. De eerste resultaten zijn veelbelovend.

Terug naar overzicht

Geen hoogdravende meningen of stellingen.

Gewoon wat huis-, tuin- en keukenpraatjes

en soms een beschouwende blik naar 'buiten' .


De praatjes met de plaatjes van 2023 zijn gebundeld te vinden in de Archiefkast.