Huis- Tuin- & Keukenpraatjes


Elke zaterdag om 11:15 uur een nieuw praatje met een plaatje.

Reacties zijn zeker welkom. Reageren kan via het contactformulier.

Hortensia's

Hortensia's zijn een tijdje uit de gratie geweest, maar tegenwoordig zijn ze weer volop te zien. Ze sieren al eeuwenlang onze tuinen. Ik vind het een elegante plant en bovendien vereisen hortensia's niet veel onderhoud. Perfect voor deze luie tuinier.

Dit jaar vertonen de hortensia's in onze tuin veel knoppen. Dit kan te maken hebben met de weersomstandigheden, maar ik heb het snoeien uitgevoerd volgens instructies die ik op het internet kon vinden. Dat kan geholpen hebben.

De klimhortensia's, waar ik vorig jaar al over schreef, hebben ook dit jaar weer volop gebloeid. In de smalle tuin aan de voor- en zijkant van ons huis staan enkele grote hortensiaplanten. Deze planten staan fors in de knop, dus we kunnen een overvloed aan bloemen verwachten.

Diverse hortensia's

Door de jaren heen zijn de planten letterlijk uit de kluiten gewassen. De prachtig samengestelde bloemschermen vertonen diverse vormen. Sommige soorten hebben voornamelijk steriele lokbloemen, terwijl andere soorten juist in het centrum veel vruchtbare kleine bloemen laten zien.

De planten laten - door hun holle stengels - trouwens altijd duidelijk merken wanneer ze water nodig hebben. Dat zal deze zomer een mooie graadmeter zijn om op tijd in te grijpen. Door de regen van dit voorjaar hebben ze de afgelopen weken echter meer dan genoeg gehad. 

Als luie tuinier ben ik zeer tevreden over onze hortensia's; ze vergen weinig onderhoud en zorgen deze zomer voor een overvloed aan bloemen in onze tuin. Wat wil je nog meer?

Terug naar overzicht

Geen hoogdravende meningen of stellingen.

Gewoon wat huis-, tuin- en keukenpraatjes

en soms een beschouwende blik naar 'buiten' .


De praatjes met de plaatjes van 2023 zijn gebundeld te vinden in de Archiefkast.