Huis- Tuin- & Keukenpraatjes


Elke zaterdag om 11:15 uur een nieuw praatje met een plaatje.

Reacties zijn zeker welkom. Reageren kan via het contactformulier.

Wielrennen

Vandaag gaat de Tour de France van start. Zelf rijd ik tegenwoordig alleen op een stadsfiets, maar ik kijk graag naar reportages van wielerwedstrijden. Zowel die voor de mannen als die voor de vrouwen. De Tour de France is voor mij de nummer 1. De komende vier weken (mannen en vrouwen) zal ik dagelijks de koers en de avondetappe proberen te volgen.

Ondanks mijn lengte en gewicht had ik in 1980 een racefiets gekocht. Ik gebruikte die racefiets onder andere om naar mijn werk in Arnhem te gaan. Door een flinke val in het bos bij Wolfheze kwam daar al snel een einde aan. Zowel aan het wielrennen als aan de racefiets zelf. Hard fietsen kan hard zijn.

Enkele jaren later kocht ik weer een racefiets. Dat was een Atala. Een Italiaans merk dat tot 1989 een eigen wielerploeg had. Op die Atala ging ik met enige regelmaat een rondje fietsen. Geen extreme afstanden en zeker geen wedstrijden. Daarvoor had ik geen talent. Gewoon uitwaaien en af en toe over wat heuveltjes.


Deze fiets heeft het wel overleefd. In 2017 heb ik hem als bijna 30 jaar oude 'vintage-racefiets' kunnen verkopen. Hij hing toen al enige tijd nutteloos, maar in een redelijke staat, in onze berging. Een jonge knul van mijn lengte en een Italiaanse connectie konden we er een plezier mee doen. Hij blij en wij kregen weer wat ruimte in de berging.

Vandaag begint de Tour. Bij de ploegenpresentatie van afgelopen donderdag werd stil gestaan bij het ongeluk en het overlijden van Gino Mäder. Een 26-jarig Zwitsers talent, dat in de Ronde van Zwitserland zwaar ten val is gekomen. Wielrennen is absoluut geen veilige wedstrijdsport.

Na elk ernstig incident wordt er weer over gesproken. Verbeteringen kunnen komen door de invoering van SafeR. Toch blijft het een samenspel. De verantwoordelijkheid bij de organisatie van de koers en bij de renners in hun gedrag. Ik hoop op een veilige Tour met een mooie strijd op de beklimmingen.

Waar geklommen wordt, wordt er gedaald. En juist daar worden grenzen opgezocht. Ook door de favorieten. In de spannende 18-de etappe van de Tour de France 2022 is dat bewezen. Tadej Pogacar ging in de afdaling van de Col de Spandelles flink onderuit. Daarvoor was Jonas Vingegaard ook al bijna hard tegen het asfalt gegaan. 

Bij het dalen wordt te veel risico genomen. Vooral wanneer in die afdaling de eindstreep getrokken is. Dit jaar zijn er twee etappes met dat risico. De ASO heeft die etappes, ondanks de zorgen van de rennersvakbond, nog niet aan willen passen. Hopelijk zijn de renners en hun ploegleiding tijdens de race wél verstandig en nemen ze de herinnering aan Gino Mäder mee in hun beslissingen.

Terug naar overzicht

Geen hoogdravende meningen of stellingen.

Gewoon wat huis-, tuin- en keukenpraatjes

en soms een beschouwende blik naar 'buiten' .


De praatjes met de plaatjes van 2023 zijn gebundeld te vinden in de Archiefkast.