Huis- Tuin- & Keukenpraatjes


Het plan: Elke zaterdag om 11:15 uur een nieuw praatje met een plaatje.

Reacties zijn zeker welkom. Zowel positief als negatief. Reageren kan via het contactformulier.

Uitzien naar Pasen

Morgen is het Pasen. Ik zie er naar uit. Het feest waarop we de opstanding van Christus vieren. In de media is Pasen ondertussen het feest van het voorjaar. Er is volop aanbod van alles wat volgens de grootgrutters bij Pasen hoort. Het lijkt mij meer het moment dat het voorjaar in de digitale etalages komt. Met allerhande culinaire verleidingen. En ik laat mij verleiden.

De aanloop naar Pasen heeft bij mij eigen tradities. De lijdenstijd en Pasen is een tijd van bezinning. Ook muziek speelt daarbij voor mij een rol. Op Spotify en YouTube vind je playlists die de bezinning ondersteunen. In allerhande muziekstijlen. 

Zelf speel ik liever de op de laptop opgeslagen CD van The Passion van Adrian Snell een aantal keren af. Ik heb Adrian Snell en zijn muziek meer dan 40 jaar geleden beleefd in live concerten. Nu stream ik The Passion naar mijn hoorapparaten. Tijden veranderen.

Het boodschappenbriefje voor de paasdagen wordt ondertussen klaar gemaakt. Twee dagen met elk een brunch en een diner. En elk diner met een amuse, een voor-, hoofd- en nagerecht. Ondanks alle verleidelijke reclames komt de inspiratie aanvankelijk niet. Het aanbod van de supers is groot, maar ik vind geen echt originele idee├źn. Als ik niet oppas wordt ook het paasmenu een traditie.

Al mijmerend komt de kipcarpaccio met honing en appel van vorig jaar in mijn herinnering. Daar was niets mis mee. Die kan nog wel een keer. Ik heb daarmee alvast een voorgerecht. Nu de rest nog. Wat past er nog meer bij het voorjaar? Langzaam komen de suggesties opborrelen. Aan het einde moet ik zelfs gaan afstrepen. Die kipcarpaccio laat ik staan. Dat mag best een traditie worden.

Met het boodschappenbriefje zijn de inkopen inmiddels gedaan. Morgen en overmorgen alleen de uitvoering nog. Ik heb er zin in. Het wordt vast gezellig. Ook omdat er gasten komen. We zien met genegenheid naar ze uit. Vandaag eerst nog even de taart bakken.

Goede Paasdagen met veel plezier gewenst.

Terug naar overzicht

Geen hoogdravende meningen of stellingen.

Gewoon wat huis-, tuin- en keukenpraatjes

en soms een beschouwende blik naar 'buiten' .


De praatjes met de plaatjes van 2023 zijn gebundeld te vinden in de Archiefkast.