Huis- Tuin- & Keukenpraatjes


Het plan: Elke zaterdag om 11:15 uur een nieuw praatje met een plaatje.

Reacties zijn zeker welkom. Zowel positief als negatief. Reageren kan via het contactformulier.

Terugblik op Pasen

Een terugblik op Pasen. Geen uitgebreide evaluatie. Alleen een korte impressie. Vooral over wat er uit de keuken kwam. De gerechten waren niet origineel, maar wel lekker. We hebben genoten van de brunches en diners. Bovenal: We hadden zeer gewenste gasten aan tafel. Daardoor was het extra gezellig. Kortom: We hadden goede en plezierige Paasdagen.

In de vorige blog beloofde ik een taart te bakken. Het werd een eenvoudige biscuittaart met twee lagen van jam en banketbakkersroom. De garnering bestond uit fondant en decoratiebloemetjes. 

Uiteindelijk kon de AH-hamster op weg naar Pasen.

Bij de brunches en diners geen culinaire hoogstandjes. Er was simpelweg geen inspiratie voor iets echt origineels. Het werden de traditionele gerechten. Een selectie van de gerechten die op tafel kwamen. Natuurlijk mochten de gevulde eitjes bij de brunch niet ontbreken. De kiprollade kwam bij het diner op eerste paasdag op tafel. Voor tweede paasdag de - vorige week al aangekondigde - kipcarpaccio als voorgerecht. Als bijgerecht o.a. een (te) grote quiche met groene asperges en gemengde groenten.

Er was meer dan voldoende en alles was smakelijk. Maar belangrijker: Het was gezellig. We waren blij met de gasten die bij ons konden zijn. Dat maakt dit soort dagen extra bijzonder. Op eerste paasdag heerlijk zonnig weer. Tussen de bedrijven door kon ik in alle rust een paar hoofdstukken van mijn favoriete auteur lezen. Buiten in het zonnetje. Op het bankje bij het keukenraam.

Al met al blikken we terug op een mooi, gezellig en smakelijk Pasen.

Terug naar overzicht

Geen hoogdravende meningen of stellingen.

Gewoon wat huis-, tuin- en keukenpraatjes

en soms een beschouwende blik naar 'buiten' .


De praatjes met de plaatjes van 2023 zijn gebundeld te vinden in de Archiefkast.