Huis- Tuin- & Keukenpraatjes


Elke zaterdag om 11:15 uur een nieuw praatje met een plaatje.

Reacties zijn zeker welkom. Reageren kan via het contactformulier.

Nog even herfst

Buiten is goed te merken dat december begonnen is. Tijd om binnen achter een kom warme koffie of chocolademelk te zitten. Dampende borden zelfgemaakte erwtensoep met grove Veluwse rookworst. Het is bijna winter, maar eerst nog een stukje herfst.

Aan de energie is het te merken dat het een stuk frisser is dan vorig jaar. Natuurlijk merkbaar aan de stand van de gasmeter, maar ook de eigen energie. De zin om naar buiten te gaan neemt zienderogen af met dit natte gure weer.

Bij mij althans. Ik ben meer een mens voor een warme omgeving. Wanneer het fris wordt, ben ik graag binnen aan de gang. En dat lukt ons in deze decembermaand prima. Zachtjes aan zijn we bezig met de tijdelijke inrichting van onze woonkamer. 

Morgen is de eerste adventszondag, dus de kerstster wordt vandaag alvast voor het raam gehangen. Inclusief de vier adventslichtjes er onder. Ook de kerststal zal morgen weer in de kamer staan. De kerstboom en overige versiering mag nog even wegblijven. Traditioneel komen die bij ons de kamer in als Sinterklaas vertrokken is.

De meeste kerstversiering is nog in goede staat. Er zijn wat aanpassingen bedacht en aangekocht. We zijn daarom komende week niet zo druk met het aanbrengen van de kerstversiering. Voor de echte winter komt heb ik nog wel  gelegenheid voor die laatste klusjes in de tuin.

Daar staat een van de hortensia’s op dit moment nog volop in bloei. De bladeren kleuren al aardig rood, waardoor de bloemen in een mooi contrast komen. De lichte sneeuw van afgelopen week geeft op die bladeren extra effect.

Het zijn maar kleine dingen, maar ik wordt er vrolijk van. De charme van de herfst. Een mooi seizoen met een goed vooruitzicht naar de komende feestdagen. Werken aan een andere sfeer in huis. Plannen maken voor de kerst. Ik geniet er volop van.

Terug naar overzicht

Geen hoogdravende meningen of stellingen.

Gewoon wat huis-, tuin- en keukenpraatjes

en soms een beschouwende blik naar 'buiten' .


De praatjes met de plaatjes van 2023 zijn gebundeld te vinden in de Archiefkast.