Huis- Tuin- & Keukenpraatjes


Het plan: Elke zaterdag om 11:15 uur een nieuw praatje met een plaatje.

Reacties zijn zeker welkom. Zowel positief als negatief. Reageren kan via het contactformulier.

Naar buiten

Volgens degenen die het kunnen weten komt er eindelijk mooi voorjaarsweer. We kunnen weer naar buiten. Om te genieten van de zon of straks juist even in alle rust in de schaduw. We hebben geen grote tuin met allerhande zitjes, maar we hebben voldoende opties om rond ons huis buiten te zijn. We zijn er klaar voor. Laat het mooie weer maar komen.

De afgelopen week was ons mooi weer beloofd. Deze week van de meivakantie is voor velen echter een tegenvaller geweest. Jammer voor de kinderen die vakantie hebben. Helaas voor de campinggasten. Gelukkig was Koningsdag een positieve uitzondering.

We hebben geen vakantie in de planning en zullen deze zomer veelal thuis te vinden zijn. Dit jaar zijn we al weg geweest. In het blog van 4 februari heb ik dat al verteld. Ik sta ook niet bekend als vakantieganger. Het liefst ben ik gewoon thuis. Genietend van rust en ruimte in de vertrouwde omgeving.

Wel ben ik graag buiten. En ik heb alle gelegenheid om naar buiten te gaan. Ons huis heeft genoeg uitgangen. Acht buitendeuren en twee schuifpuien. Veel mogelijkheden dus. Hoewel ik de twee deuren met het Franse balkon niet echt kan aanbevelen om naar buiten te gaan.

Op de pagina Thuis staat meer over de buitenruimten die bij ons huis horen. Er zijn er vier, die elk hun eigen mogelijkheden en charme hebben. We kunnen overal buiten zitten. Genietend van de groene omgeving en het mooie weer. In goed gesprek met elkaar, buren, passanten of bezoekers. Of gewoon lekker lui een boek of tijdschrift lezen.


Een beeld van onze "buitenkwartieren". De klapstoeltjes op het hoge balkon. De tuin-set op het dakterras. Het bankje voor het keukenraam. Het teaksetje op de patio. We hebben genoeg keuze.

Alles is klaar voor de zomer. De aanslag op het teaksetje is verwijderd. Er is gecontroleerd of het overige tuinmeubilair vorig najaar wel schoon was opgeborgen. Alles nog eens netjes afgenomen, de kussens opgeschud en fris. 

Alles is klaar. Laat het mooie weer maar komen. Ik wil naar buiten. U vindt ons waarschijnlijk op het dakterras of op de patio. De andere opties staan ook open. Even zoeken, maar we zijn te vinden.

Terug naar overzicht

Geen hoogdravende meningen of stellingen.

Gewoon wat huis-, tuin- en keukenpraatjes

en soms een beschouwende blik naar 'buiten' .


De praatjes met de plaatjes van 2023 zijn gebundeld te vinden in de Archiefkast.