Huis- Tuin- & Keukenpraatjes


Met regen komt webdesign

Een week met veel regen. Binnen zitten en van de nood een deugd maken. De nieuwe webdesign-applicatie moest al lange tijd worden ingevuld. Die combinatie was een goede reden om de oude website in een nieuw jasje te steken. En nee lolbroek; ... geen regenjas.

Het bedrijf van onze webhosting had ruim voor januari 2022 aangegeven dat de oude module voor webdesign zou stoppen. Door verschillende omstandigheden kwam het er lange tijd niet van om de site om te zetten naar een nieuwe applicatie. En na 7 jaar was het toch eens tijd om de presentatie van stamboomonderzoek te actualiseren. Correcties of aanvullingen in de gegevens waren ruim twee jaar niet verwerkt. En ik wist het: Vooral het bijwerken van de databases zou weer veel tijd en inspanning kosten. Ik zag er tegen op, maar ... je bent nooit te oud om iets te leren.

Hoewel Google Analytics laat zien dat er best veel gebruik gemaakt wordt van de genealogische delen van de website, is de respons via 'contact' gering. Er wordt dus veel gekopieerd, maar er worden weinig aanvullingen of correcties geleverd. Waarom dan al die moeite voor de databases? 

Conclusie: stoppen met databases. Vanaf nu worden de resultaten van het stamboomonderzoek via pdf-documenten op de site gezet. De kwartierstaten van de grootouders van mijn kinderen kunnen dan snel en makkelijk worden voorzien van uitbreidingen, verbeteringen en correcties. Of dat een slim besluit is weet ik niet. De tijd zal het leren.

Nieuwe pagina genealogie

De site heeft nu een eigentijdser design en meer (nieuwe) mogelijkheden. Dit blog is daar een voorbeeld van. Hoewel het totaal anders werkt, heeft het resultaat een aanvankelijk door mij niet zo gewaardeerde  'WordPress-uitstraling'. Hoe langer ik er echter aan werk: Deze applicatie is een stuk eenvoudiger te gebruiken en het resultaat is overzichtelijk en rustig..

Omdat Kerst net achter de rug was, was het overnemen van de informatie rond onze kerststallen niet de eerste prioriteit. Dit menu-item zal immers pas in oktober weer actueel zijn. Aan de andere kant: In de zomer ontvang ik op het kerststal maken en de mogelijkheid voor het reserveren van de grote kerstgroep ook reacties. Gelijk bleek ook, dat de nieuwe applicatie voor webdesign snel werkte en ik het ook snel onder de knie had. Het onderdeel Kerststal tenslotte dus ook in het nieuwe ontwerp. Voorlopig blijft het - met enige trots - in het hoofdmenu te zien. Dat kan bij een volgende update immers weer eenvoudig worden aangepast.

Terug naar overzicht

Geen hoogdravende meningen of stellingen.

Gewoon wat huis-, tuin- en keukenpraatjes

en soms een beschouwende blik naar 'buiten' .