Huis- Tuin- & Keukenpraatjes


Elke zaterdag om 11:15 uur een nieuw praatje met een plaatje.

Reacties zijn zeker welkom. Reageren kan via het contactformulier.

MAX

En plotseling is het dan zover. Je besluit lid te worden van omroep MAX. Eerlijk gezegd met enige terughoudendheid. Oud worden willen de meesten, maar oud zijn …. .  En toch heb ik de stap genomen. Gewoon om er eerlijk voor uit te komen. Ik behoor tot de doelgroep.

In een eerder blog schreef ik al dat wij van de TV-generatie zijn. Langzaam maar zeker kom je er achter dat daarin je belangstelling opschuift. Steeds vaker komen bij ons de uitzendingen van omroep MAX de huiskamer binnen. 

Wij kijken nog best gevarieerd. De diverse nieuwsrubrieken en talkshows meestal op het moment dat ze worden uitgezonden. Hooguit met enige vertraging. Veel van de overige programma’s worden door ons opgeslagen bij de provider. 

Tot afgelopen week raadpleegde ik daarvoor de tv-gids digitaal. Gewoon via de knop op de afstandsbediening of via de KPN-app op de smartphone. Dat voldeed prima, omdat ik dan gelijk de gewenste programma’s kon laten opnemen. 

Daarna kijken we wanneer we er zelf zin in hebben. Met het mes op tafel tijdens de lunch. Voor de duidelijkheid: Die MAX-quiz tijdens de bammetjes. En als er bezoek komt is er alle rust en ruimte en kijken we op een ander moment verder.


Ondertussen hebben we ook een proefabonnement op MAX-magazine. Weer ouderwets een tv-gids in huis. En eigenlijk vind ik dat best handig. Al bladerend, met een kopje koffie in de hand, kijken wat er de komende week wordt uitgezonden.

In die tv-gids staan trouwens artikelen die passen bij onze levensfase. Informatie over gezondheid, financiën en levensvragen. Leerzame achtergronden, interviews  en verhalen die je ontspannen.

Is dit een tv-gids met interessante artikelen of een weekblad met een tv-gids? Mij maakt het niet uit. Over een paar weken zien we wel of het ons bevalt. Deze stap is nog niet definitief, maar hij lijkt wel genomen te worden.

Ondertussen zien we ons lidmaatschap van omroep MAX ook als een statement. Graag steunen we de zwijgende meerderheid en niet de ‘ongehoorden’. Daarom mag MAX van ons iets harder groeien.

En eerlijk is eerlijk. De programma’s van omroep MAX spreken mij steeds meer aan. Zolang het duurt ligt bijvoorbeeld mijn voorkeur bij Op1 bij de woensdagavond. Met het MAX-duo Charles en Carrie.  

De slotconclusie is helder. Ik begin met al die MAX-programma’s en de tv-gids op tafel al op een echte pensionado te lijken. Het enige wat nog ontbreekt is de AOW en het echte pensioen.

Terug naar overzicht

Geen hoogdravende meningen of stellingen.

Gewoon wat huis-, tuin- en keukenpraatjes

en soms een beschouwende blik naar 'buiten' .


De praatjes met de plaatjes van 2023 zijn gebundeld te vinden in de Archiefkast.