Huis- Tuin- & Keukenpraatjes


Het plan: Elke zaterdag om 11:15 uur een nieuw praatje met een plaatje.

Reageren kan via het contactformulier.

In zo'n huisje .. Gezellig .. Met elkaar .. Samen

Tien jaar geleden maakte de uil uit Bosrijk met die tekst reclame voor een verblijf in het vakantiepark van de Efteling. Met een imitatie van zijn lijzige stem, is bij mij een zegswijze blijven hangen. “Samen … In een huisje.” En dat is niet toevallig. Wij wonen namelijk vanaf oktober 2013 officieel samen. Waarom in februari dan al deze kreet in dit blog? De afgelopen midweek waren wij erop uit. “Samen … In een huisje”.

Niet naar Bosrijk trouwens. Voor mij is de Efteling echt geen attractie. Al helemaal niet als ik hoor van een stroomstoring. Ik ben blij dat we afgelopen dinsdag niet in de Python zaten. De verleiding was nog wel even aanwezig om voor ons vertrek skidragers op het autodak te zetten en daarna de bagage in te laden. Ik zag de verbaasde gezichten van onze buren al voor me. “Ze gaan hun botten breken en komen terug met de gipsvlucht.” Dus ook geen spannende wintersport. 

Om de drieslag van "wat niet" compleet te maken: Ook al reden we richting Schiphol, we vlogen niet ons land uit naar een exotische plaats. Onze bestemming was Egmond aan Zee. In dit seizoen geen ‘place to be’, Veel horecazaken zijn beperkt geopend. Gewoon omdat er - buiten het weekend - onvoldoende klandizie is. Zelfs de parkeerautomaten staan in de winterstand. We hebben daardoor volop kunnen genieten van rust en ruimte. Zomaar even een midweek weg. Gewoon omdat het kan. “Samen … In een huisje.”

Als je ons zou zien, valt vast op dat we van ons vakantieverblijf snel een kopie van 'thuis' maken. Eigen kussens mee. Senseo voor de vertrouwde koffie. Laptops online op de eettafel. En na de warme hap samen voor de TV. Zelfs voor de boodschappen ga ik naar de gebruikelijke supermarktketen. Niet zo heel spannend en volgens sommigen wellicht saai. Gewoon zoals thuis. “Samen … In een huisje”.


Ik heb dus geen foto’s van avontuurlijke attracties, besneeuwde bergen of exotische plaatsen. We zijn gewoon even weg in eigen land. We boften wel met het weer. Veelal droog, af en toe zon en met een stormachtige wind. Ideaal om aan de kust uit te waaien. Naast de duinen en de zee zijn er genoeg dorpen die we hebben gezien. Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef, Egmond Binnen, Alkmaar, Bergen aan Zee en Bergen (de hoofdplaats van de gemeente). En 's-avonds op de bank ontspannen tv-kijken met een toepasselijk fotobehang in de achtergrond. “Samen … In een huisje”.

Terug naar overzicht

Geen hoogdravende meningen of stellingen.

Gewoon wat huis-, tuin- en keukenpraatjes

en soms een beschouwende blik naar 'buiten' .