Huis- Tuin- & Keukenpraatjes


Elke zaterdag om 11:15 uur een nieuw praatje met een plaatje.

Reacties zijn zeker welkom. Reageren kan via het contactformulier.

Herfstmenu

Vandaag begint in onze regio de herfstvakantie. Het weer heeft zich er inmiddels op aangepast. Na een schitterende nazomer is het herfst. En stiekem geniet ik daar wel een beetje van. Vooral culinair is voor mij de herfst een van de mooiste seizoenen.

Buiten is het weer ruiger. Regen, wind en een duidelijk lagere temperatuur. Binnen is het tijd om de thermostaat nog even te controleren. Het programma is nog geladen, dus dat zal wel goed gaan. Nog even kijken of de tijd goed is ingesteld.

Herfst. De tijd van koolsoorten, stoofvlees en appeltaart. Tijd voor robuuste en rustieke gerechten. Ik schreef er al eerder over: Eten volgens het seizoen. Wisselingen van het assortiment in de landelijke supermarkt en bij de plaatselijke slager of groenteboer. De herfst ligt in de schappen. Gewone en soms wat luxere producten. 

Half oktober start traditioneel ook het culinaire wildseizoen. Je hoeft voor een wildgerecht tegenwoordig niet meer naar de poelier of een exclusief restaurant.


Ik vind het een feest om de herfst te proeven. Afgelopen zondag namen we vast een voorschot op het wildseizoen. Hertenbiefstuk, bospaddenstoelen en romige pepersaus. Spruitjes en kruimige aardappel om het compleet te maken. Voor mij een feestelijk menu.

We eten immers niet zo vaak wild. Het mag best iets bijzonders blijven. Herfst is ook het seizoen van stoofpotjes, een stukje draadjesvlees of een Hollandse stamppot. Niets mis mee. Ik geniet ervan. Van elk herfstmenu.

Terug naar overzicht

Geen hoogdravende meningen of stellingen.

Gewoon wat huis-, tuin- en keukenpraatjes

en soms een beschouwende blik naar 'buiten' .


De praatjes met de plaatjes van 2023 zijn gebundeld te vinden in de Archiefkast.